© Kris Janssens
Reportage

Van liefdeshutten tot dodenbossen: eeuwenoude rituelen in Cambodja vervagen

In het noordoosten van Cambodja wonen meer dan 20 etnische groepen, elk met een eigen verhaal, aparte gebruiken, godsdiensten en soms een eigen taal. Moeten etnische tradities beschermd worden als cultureel erfgoed of is dit een verloren strijd tegen ‘de vaart der volkeren’?
MgHla via WikiMedia Commons
Analyse

Persvrijheid en homorechten als barometer voor tanende democratie in Zuidoost-Azië

Op het einde van de vorige eeuw leek Zuidoost-Azië op weg om een democratisch lichtbaken in de regio te worden. Vandaag zijn sterke mannen en militaire junta’s weer helemaal terug. Wat is er aan de hand in het gebied en hoe liggen de kaarten voor de democratie?
Mil.ru (CC BY 4.0)
Analyse

Regeringen in Thailand en Cambodja pokeren om de macht

Democratie is op zijn retour in Zuidoost-Azië. Het Cambodjaanse premierschap gaat deze maand over van vader op zoon na bedenkelijke verkiezingen. Intussen wordt in Thailand de grootste partij van de macht weggehouden.
© Abel Tan Jun Yang / Pexels (CC0)
Analyse

Waarom Cambodjanen niet op democratische verkiezingen zitten te wachten

De verkiezingen in Cambodja van 23 juli zullen niet democratisch verlopen. De oppositie is buitenspel gezet en de zoon van de premier zal sowieso zijn vader opvolgen. Een opmerkelijke vaststelling: de Cambodjanen liggen daar zelf niet echt wakker van.
© Reuters
Analyse

VS lonken naar Zuidoost-Azië en komen zo op het terrein van China én Rusland

Een charmeoffensief. Zo kan je de tussenkomst omschrijven van de Amerikaanse president Joe Biden tijdens de Asean-top vorig weekend. Hij wil nauwer samenwerken met het blok van Zuidoost-Aziatische landen en hoopt de invloed van China in de regio te counteren. 
© Kris Janssens
Nieuws

Ophef over ‘moderne slavernij’ in Cambodja zwelt aan

In Cambodja is ophef ontstaan over een grootscheepse cyberfraude door de Chinese maffia. Duizenden slachtoffers zouden gedwongen worden om anderen af te persen.
© Kris Janssens
Wereldblog

Reis me achterna

Het tweede seizoen van ‘Het is ochtend in het Avondland’ zit erop. En toch is er is nog zoveel dat journalist en blogger Kris Janssens u over Cambodja zou willen vertellen.
© Kris Janssens
Wereldblog

Weggegooid staat netjes

Na zes jaar Cambodja heeft journalist en blogger Kris Janssens zich helemaal met dit land verzoend. Toch is er één ding dat hem stoort: de nonchalante wegwerpcultuur.
© Kris Janssens
Wereldblog

Een stortvloed aan ervaringen

Cambodja is in de natte periode van het jaar aanbeland. Reporter en blogger Kris Janssens geeft zijn impressie van een regenseizoen. 'Oud stof vervliegt en drijft mee op het enthousiasme van deze nieuwe wind, die verkoeling brengt, afwisseling, energie en uiteindelijk ook regen.'
© Kris Janssens
Wereldblog

De krokodillentranen voorbij

Journalist en blogger Kris Janssens volgt een team wetenschappers dat op zoek gaat naar sporen van 25 gekweekte krokodillen die vrijgelaten zijn in een natuurgebied in Cambodja. Daarvoor trekken ze diep het woud in het Cardamomgebergte in. 
© Kris Janssens
Wereldblog

Dagelijkse portie decibels

Als radiomaker Is Kris Janssens erg gevoelig voor geluid. Dan moet je net in Cambodja wonen. ‘Cambodjanen zijn… luid. Of laat ik het zo zeggen: “auditief erg aanwezig”.’
© Kris Janssens
Wereldblog

Uitgerangeerd, maar niet vergeten

Er is in Cambodja wel degelijk een spoorwegnet, maar journalist en blogger Kris Janssens had hier nog nooit de trein genomen. Tot nu. Spoor mee van Phnom Penh naar Kampot!

Pagina's

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.