Wereldblog

Ode aan de MO*wereldblogger

Met het korten van de dagen en het naderend eindejaar, sluit ik ook een schrijfperiode af. Daarbij hoort het uiten van dankbaarheid en een vroege nieuwjaarswens voor de MO*wereldbloggers.
(c) Mosises Castillo/aP
Wereldblog

In Guatemala duurt de lente dit jaar tot de herfst

Vrijdag 21 augustus, komt mijn collega met groot nieuws binnen in het bureau. De VN-Commissie tegen Straffeloosheid (CICIG) heeft eindelijk bekend gemaakt dat president Otto Perez Molina de “nummer 1” is van het corruptieschandaal “La Linea”. Er hangt opwinding in de lucht: “Hij kan nu toch niet anders dan ontslag neme ...
© Ellen Velkeneers
Wereldblog

Gemekker bij FECCEG in Guatemala

Een federatie die kleinschalige Guatemalteekse koffieproducenten vertegenwoordigt, daar verwacht je niet bepaald gemekker (Behalve dan over de lage koffieprijzen). Wat hebben geiten dan met koffie? 
© Ellen Velkeneers
Wereldblog

Impressies uit Guatemala

Een rollercoaster van gevoelens, dagelijkse contradicties en vele overpeinzingen. Het leven als vrijwilligster gaat veel verder dan een professionele ervaring.
©Mo*/ Ellen Velkeneers
Wereldblog

Inzetten op agro-ecologie in Guatemala

En dat de Guatemalteken zot zijn van vuurwerk! Bijna dagelijks gaat er hier een Chinese rol vuurwerk af, maar op oudejaarsnacht leek het wel of de oorlog opnieuw uitbrak. Hier wordt het nieuwe jaar *Knallend* ingezet! Dat Guatemalteekse jaar telt voor mij nog negen maanden. In die tijd hoop ik te bevallen van een interne handleiding over de agro-ec ...
Attribution-ShareAlike 2.0 Generic Christopher William Adach
Wereldblog

Paro, Stop, Hoor ons!

Stakingen komen wereldwijd voor. Opvallende gelijkenissen, maar zeker ook verschillen.