Lien De Coster
Nieuws

Een dag op Liberty Plaza, zenuwcentrum van Occupy Wall Street

De beweging Occupy Wall Street die kampeert op Liberty Plaza in New York, voorheen bekend als Zuccotti Park, groeit razendsnel. Dagelijks worden nieuwe werkgroepen opgezet en in steden over heel de Verenigde Staten worden gelijkaardige acties opgezet. Lien De Coster, een voormalige stagiaire bij MO*, ging de sfeer opsnuiven en brengt verslag uit va ...
Lien De Coster
Nieuws

15M bereikt Canarische Eilanden

In de hoofdsteden van Tenerife en Gran Canaria zijn, net zoals op het Spaanse vasteland, tentenkampen van de beweging 15M opgedoken. In San Sebastian, hoofdstad van het eiland Gomera is een naamloos plein voor het tweede weekend op rij bezet en tot Plaza 15-M omgedoopt.
Analyse

Veelgestelde vragen over de G8

In Canada komt de G8 samen voor zijn jaarlijkse top. Maar wat is de G8 eigenlijk? En wat wordt er op zo'n top besproken? Hier volgen de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje.
Nieuws

Politie botst met gemaskerde betogers op Gentse 1 mei-stoet

Tijdens de 1 mei-stoet in Gent heeft de politie op gewelddadige manier arrestaties uitgevoerd. Reden zou zijn dat een handvol manifestanten gezichtsbedekking droeg.
Analyse

Brazilië zet verder in op groene energie

Eind januari opende Brazilië de eerste energiecentrale ter wereld die werkt op ethanol, biobrandstof uit suikerriet. Het land wil het gebruik van ethanol op wereldvlak stimuleren en de eigen energievoorziening groener te maken.
Analyse

Chili kiest rechts

In Chili is de rechtse multimiljonair Sebastián Piñera uit de bus gekomen als winnaar van de presidentsverkiezingen van januari. Zijn overwinning maakt een eind aan twintig jaar centrumlinks beleid, dat begon na de dictatuur van Augusto Pinochet.
Analyse

Honduras: na de staatsgreep, de repressie

In Honduras blijft het onrustig na de staatsgreep van juni vorig jaar. Daar hebben de felbetwiste verkiezingen van 29 november geen verandering in gebracht. Het Frente Nacional de la Resistencia contre el Golpe de Estado (Nationaal Verzetsfront tegen de Staatsgreep) riep op om niet te gaan stemmen en eiste de terugkeer van de afgezette president Ma ...
Nieuws

Ecologisch project Ecuador op de helling na ontslag minister

In Ecuador heeft minister van Buitenlandse Zaken Fander Falconí ontslag genomen. De minister is niet tevreden met de manier waarop met het Yasuní-ITT project dat een stuk Amazonewoud moet beschermen wordt omgegaan.
Nieuws

Staking in Mexico: het licht gaat uit voor elektriciteitsbedrijf

In Mexico hebben de werknemers van het staatselektriciteitsbedrijf Luz y Fuerza del Centro woensdag heel de dag gestaakt, daarbij ondersteund door meer dan 700 organisaties. Aanleiding is de sluiting van het bedrijf met 44.000 ontslagen tot gevolg.
Analyse

Iran en Israël vechten om Latijns-Amerika

Voor het eerst in tien jaar tijd heeft een Israëlische minister van Buitenlandse Zaken een bezoek gebracht aan Latijns-Amerika. Dat staat niet los van de groeiende invloed van Iran in de regio. Mahmoud Ahmadinejad, president van Iran, bracht de voorbije drie jaar wel vier bezoeken aan Latijns-Amerika.
Analyse

FAQ over de G8-top in Italië

In Italië komt de G8 samen voor zijn jaarlijkse top. Maar wat is de G8 eigenlijk? En wat wordt er op zo'n top besproken? Hier volgen de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje.
Nieuws

Queer Pride in Tsjechië: 'Wij hebben wel degelijk iets te vieren'

Voorbije zaterdag wapperden de regenboogvlaggen in de Tsjechische stad Tabor. De gevreesde aanvallen van neonazi's op de holebi-optocht bleven uit. MO.be sprak met de organisatoren.

Pagina's

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.