Wereldblog

Het huis van de familie Al Louh

Het huis van de familie Al Louh werd tijdens operatie 'Gegoten Lood', de Israëlische aanval op Gaza tijdens de winter van 2008-2009, zwaar beschadigd. Zowat een derde van het huis werd compleet verwoest. Het resterende deel vertoont grote barsten en de kans op instorten is reeël.
Tilde De Wandel
Nieuws

Palestijnse vreugde om Egyptische revolutie in Gaza

Vrijdagavond kwamen Gazanen massaal de straat op om het vertrek van voormalig Egyptisch president Hosni Moebarak te vieren. Wereldblogster Tilde De Wandel schoot enkele beelden van de vreugdetaferelen.
Wereldblog

Palestijnse vreugde om Egyptische revolutie in Gaza

Vrijdagavond kwamen Gazanen massaal de straat op om het vertrek van voormalig Egyptisch president Hosni Moebarak te vieren. De ganse avond werden vreugdesschoten afgevuurd.
Wereldblog

10 Palestijnen verwond bij bomaanslagen in de Gazastrook

Woensdag 9 februari, kort na middernacht, werden tien Palestijnen verwond tijdens een reeks Israëlische bomaanslagen. Acht mensen raakten licht gewond, waaronder twee kinderen en drie vrouwen, bij het bombarderen van een opslagplaats voor medicijnen ten oosten van Gaza-Stad.
Wereldblog

Gaza kampt met benzinetekort

De volksopstanden in Egypte hebben geleid tot het sluiten van de Rafah grens. Ook de smokkelindustrie ligt min of meer stil waardoor benzine en andere goederen, die voorheen ondergronds vanuit Egypte de Gazastrook binnenkwamen, almaar schaarser worden.
Wereldblog

Sit-in gevangenen

Elke maandag morgen om 9uur, komen een 100-tal moeders naar Gaza City, om een protest wake te houden voor hun zonen, die opgesloten zijn in Israëlische gevangenissen. De moeders zitten neer, met een foto van hun zoon of echtgenoot, om zich te laten fotograferen en filmen door journalisten. Via de media willen ze hun zonen en partners in de gevangen ...
Wereldblog

De vismijn van Gaza-stad

Naast de haven van Gaza-stad bevindt zich een kleine vismijn. Een 8-tal kraampjes stallen verse vis uit: grote en kleine versies, inktvis en garnalen. Slechts 10 à 15% van de aangeboden vis werd gevangen in Gazaanse wateren, hoofdzakelijk inktvis en garnalen. Zowat 60% werd gekocht van Egyptische vissers op het water. De overige 25 à 30% komt uit I ...
Wereldblog

IOF vuurt af op vissers en doodt 20-jarige

Vrijdagmorgen 24 september varen Rami, Hosni en Omar rond 9 uur uit samen met hun 20-jarige neef Mohamed Mansour Baker. Wanneer ze zich op ongeveer 2 km van de kust bevinden, vaart een Israëlisch oorlogsschip recht op hen af.
Wereldblog

20-jarige wordt neergeschoten tijdens vredesbetoging in de bufferzone

Verslag uit Gaza - zondag 26 september.
Analyse

De recyclage-industrie in Gaza

De inwoners van Gaza gebruiken het puin van de voorbije oorlog om hun verwoeste land opnieuw op te bouwen. Op gevaar voor eigen leven brengt MO*Wereldblogster Tilde De Wandel het proces in beeld.
Wereldblog

Gazaanse moeders voeren campagne voor de vrijlating van hun zonen

Elke maandag morgen om 9 uur komt Umm Ahmad Asfour vanuit Khan Younis naar Gaza City om een protestwake te houden. Haar zoon Ahmed werd tien maanden geleden opgesloten in een Israëlische gevangenis.
Wereldblog

Demonstranten beschoten met scherp door Israëlische sluipschutters

Dinsdagmorgen 14 september werden demonstranten zwaar beschoten tijdens een vredesbetoging in de Gazastrook.

Pagina's