© Geeraert
Reportage

Congo, de toekomst aan het woord

Twee maanden trokken de zussen Katrijn en Goele Geeraert met camera en dictafoon door de Democratische Republiek Congo (DRC). Om te luisteren naar de jongeren die we in de media zelden zien of horen. Ze ontmoetten een generatie die het verguisde imago van Congo deels aanvaardt, maar daar ook haar eigen verhaal tegenover plaatst.
© Geeraert
Extra

Christ, een vrij man

Christian Mukenge (31) is een visual performer die in het hart van Kinshasa woont. Christ, zoals hij graag wordt genoemd, is een ongelofelijke fan van Bob Marley.
© Geeraert
Extra

Delange, het geloof van een engel

Delange Landa (32) heeft een naam die haar op het lijf geschreven is. Delange komt van Angelique of van angel als je wil.
© Geeraert
Extra

Serge, timmeren aan de toekomst

Serge Basapi-Kingolo (31) kwam tien jaar geleden vanuit zijn geboortedorp Musay (Bandundu) in Kinshasa aan. Hij behaalde zijn diploma elektronica aan het Institut Supérieure des Sciences Appliquées, maar vond na zeven jaar in de cités gaan deftige baan. Dus trok hij naar de heuvels rond de hoofdstad.
© Geeraert
Extra

Patrick, politicus in spe

De roots van Patrick Nkanga-Dekonda (32) liggen rond de evenaar, maar hij is opgegroeid in Kinshasa. Politiek is Patricks passie met een grote P. Een passie die hij erfde van zijn vader zaliger.
© Geeraert
Extra

Sadamy, thuis op het water

Sadamy Mputu-Loimi (21) woont al zijn hele leven in het evenaarsdorp Nkake en brengt als visser het grootste deel van zijn tijd op het water door.
© Geeraert
Extra

Christian, een artiest in de mijn

Christian Kashoba-Ngoie (21) werkt al sinds zijn zestiende op de mijnsite van het staatsbedrijf Gecamines, een van de vele mijngroeves in Kolwezi. Al zijn dans en muziek zijn ware passies.
© Geeraert
Extra

Alice, eeuwig op reportage

Alice Feza Umande (23) woont in Bukavu. Ze zit in haar tweede masterjaar informatie- en communicatiewetenschappen, volgt een taalcursus Engels, maakt radio, blogt en tweet.
© Geeraert
Extra

Mbusa, dromen van vrede

Mbusa Kasereka (31) was een doodnormale tiener uit Goma. In de week liep hij school, in het weekend ging hij naar de scouts. Maar 1997 was een jaar waarin alles veranderde.
© Geeraert
Extra

Marie-Claire, een leven par accident

De roots van Marie-Claire Dusenge (23) liggen in het dorpje Nyamitaba in Masisi. Masisi is een streek in Oost-Congo en al bijna twintig jaar oorlogsgebied. Marie-Claire heeft het geweld van kindsaf beleefd en gezien.
© Geeraert
Extra

Dieudonné, van alle markten thuis

Dieudonné Mongu (27) is geboren en getogen in Mooto, een dorp op driehonderd kilometer van de Mbandaka, de hoofdstad van de evenaarsprovincie.
© Geeraert
Extra

Julie, je dromen leren waarmaken

Julie Biata Mbuyi (27) is vierde in een rij van tien kinderen. Tien kinderen die het huishouden samen runnen sinds hun ouders respectievelijk zeven en vier jaar geleden stierven.

Pagina's