Wereldblog

Congo-België: een nieuwe aanpassing

Ondertussen ben ik ruim een maand terug in eigen land. Dagelijks denk ik nog eens aan het verre Congo waar ik vier weken vertoefd heb.  Soms met heimwee, soms met ontroering en een enkele keer met verontwaardiging.
Wereldblog

Cultuur in Lubumbashi

Tijdens onze laatste dagen in Congo pikken we nog de typische toeristische attracties mee, omdat we die nu eenmaal moeten gezien hebben. We worden aangenaam en minder aangenaam verrast.
Wereldblog

Luena-Lubumbashi:een wereld van verschil

Na bijna twee weken vertoeven in het binnenland vertrekken we terug naar de grote stad. We laten Luena achter met gemengde gevoelens.
Wereldblog

Jeugdbewegingen in Congo

Jeugdbewegingen zijn wereldwijd aanwezig. Ook in de Democratische Republiek van Congo. We spelen een dag mee met de Scouts en de Kiro.
Wereldblog

De natuurlijke schoonheid van Congo

Onze bende gaat op driedaagse om de prachtige natuur van Congo te ontdekken. We houden halt in Kintobongo en Misa, beiden op zo'n 100 km van Luena. Iets dichter bij huis verkennen we de Congostroom in Bukama.
Wereldblog

Oka Kyondo

In het centrum van Luena ligt de studio van Oka Kyondo, waar journalisten vrijwillig radio-uitzendingen presenteren. Tijdens ons verblijf hier werken we mee aan de reportages en debatten.
Wereldblog

Het leven in een Congolees gezin

Bijna twee weken lang verblijven we per twee bij een gastgezin in Luena. Onze gasthuizen liggen allemaal rond ONG Kanyundu, waar onze begeleiders Guy, Jo en Leen gehuisvest zijn.
Wereldblog

Met de jeep door de brousse

Na een kleine week acclimatiseren in Lubumbashi vertrekken we naar ‘het echte Congo’, in het binnenland. Met veel pech onderweg belanden we na drie dagen in Luena.
Wereldblog

Luisterclubs: maatschappelijke problemen in Congo aanpakken

De communicatie over moeilijke onderwerpen zoals aids en kindersterfte verloopt moeizaam in Congo. Via luisterclubs proberen initiatiefnemers uit de bevolking dat probleem aan te pakken.
Wereldblog

Radio Congo

Samen met een delegatie van de UNILU bezoeken we verschillende radio- en televisiestations in Lubumbashi.
Wereldblog

Journalistiek in Congo

Twee dagen lang vertoeven we bij de studenten Journalistiek van de Université de Lubumbashi, kortweg de UNILU. We wisselen er onze bedenkingen over journalistiek in België en Congo uit.
Wereldblog

Eerste indrukken over Congo

Eenmaal aangekomen in Congo, zijn er ongelooflijk veel indrukken die ik met jullie wil delen. Zoveel te zien, te horen, te ruiken en te voelen.

Pagina's