Wereldblog

LHBT in Vietnam: van taboe naar acceptatie?

Vietnam is niet het eerste land dat in je opkomt als je denkt aan homoacceptatie en LHBT-rechten. Toch is het in de Aziatische context opvallend  progressief. Waar andere landen hun wetten aanscherpen, heeft Vietnam de laatste jaren een snelle een positieve ontwikkeling doorgemaakt richting de acceptatie van homostellen. Er is nog een lange we ...
© Amelie Peulen
Wereldblog

Ontwikkelingssamenwerking in middeninkomenslanden?

De rol van middeninkomenslanden is al geruime tijd onderwerp van debat binnen de sector van ontwikkelingssamenwerking. Hierbij gaat het zowel om de rol van deze landen als ontvangers van ontwikkelingshulp, als donoren.
Nam-ho Park (CC BY 2.0)
Wereldblog

De voorspelbaarheid van chaos in Hanoi

Het begin van het lycheeseizoen is aangebroken en ik realiseer me dat ik alweer ruim een jaar in Hanoi ben. Vorig jaar kwam ik rond dezelfde tijd in Vietnam aan. Het was voorjaar in Hanoi. Ik was er nog nooit geweest en had eigenlijk geen idee wat mij te wachten stond. Nu, een jaar later, voltrekken dezelfde dingen zich voor mijn ogen.
Chris Goldberg (CC BY-NC 2.0)
Wereldblog

Persvrijheid in Vietnam

Vorige maand, op 3 mei, vond de Internationale Dag voor de Persvrijheid plaats. Sinds 1933 wordt op deze dag jaarlijks aandacht gevraagd voor persvrijheid. Traditiegetrouw worden in landen over de hele wereld de fundamentele principes van vrijheid van pers gevierd. Maar niet in Vietnam.