*UN Women/MBayburs/Flickr (CC by-nc-sa 2.0)
Wereldblog

Gendergelijkheid nog niet aan de orde in Turkije

Turkije heeft nog een lange weg te gaan als het vrouwvriendelijk wil worden. De meeste cijfers over gendergelijkheid liggen ver onder het gemiddelde van de OESO-landen. Turkije moet veel uitdagingen trotseren, maar dat wil niet zeggen dat het in het Westen ook niet beter kan.
*S.D.McCourtie/World Bank/Flickr (CC by-nc-sa 2.0)
Wereldblog

Ergernissen in Istanboel

Leven in Istanboel is geweldig, maar gaat wel gepaard met enkele ergernissen. Met 13,5 miljoen inwoners is Istanboel de 21ste grootste stad ter wereld. Vanzelfsprekend komen daar problemen bij kijken. Hier is een lijst van zaken die tot frustratie kunnen leiden.
*EKaradag / Flickr (CC by-nc-sa 2.0)
Wereldblog

Hoe de Turkse regering protesten "oplost"

Zaterdag 10 oktober zal voor vele Turken een nieuwe litteken zijn op de recente geschiedenis. Na de zoveelste aanslag op een aantal maanden tijd, zijn de Turken radeloos en woest. Ze aanvaarden niet langer een regering die het gevaar niet kan stoppen.
*DMorbitzer / Flickr (CC by-nc-sa 2.0)
Wereldblog

Het fenomeen ‘Taksim’

Het Taksimplein in het centrum van Istanboel is al eeuwenlang een van de meest belangrijke plaatsen in de stad. Tegenwoordig staat het Taksimplein internationaal bekend als het middelpunt voor de protesten van 2013. Hoe dan ook verandert Taksim stilaan in een eiland midden in de stad.
ACahlenstein / Flickr (CC by-nc-sa 2.0)
Wereldblog

Op Erasmus naar Istanboel

Een jaar in Istanboel is het ambitieuze project dat ik voor mezelf heb klaargezet. Het leven in een miljoenstad wordt een uitdaging. Er zijn ook andere uitdagingen waar Turkije mee worstelt, zoals de laatste verkiezingen en het onderwijssysteem.