Berber Verpoest en Mathias Bienstman

MO*artikel genomineerd voor De Loep

De VVOJ, de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten, heeft vandaag de nominaties bekendgemaakt voor De Loep, haar jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalistiek. Het artikel 'Reynders spot met het parlement', dat in MO* verscheen, is genomineerd voor de aanmoedigingsprijs.
By The U.S. Army

Nationale campagne voor slachtoffers Pakistan

Het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties start een gezamenlijke actie voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit en UNICEF België hopen vijf miljoen euro in te zamelen met de actie Pakistan 12-12.
By razbarabanilo
Nieuws

Bosbranden bedreigen nucleair erfgoed

In Rusland is voor de tweede keer op rij een bosbrand uitgebroken in de buurt van een nucleair onderzoekscentrum in Sarov. Ook het grootste nucleair complex ter wereld in Mayak lag al onder vuur.
by Paul Lowry

Couleur Café blaast optreden van Beenie Man af

Het festival Couleur Café heeft het optreden van de homofobe Jamaicaanse reggae-artiest Beenie Man geschrapt. 'Om de gemoederen te kalmeren heeft de volledige ploeg van Couleur Café de moeilijke beslissing genomen het concert van Beenie Man te annuleren', laat de organisatie weten.
by Paul Lowry

Homohater op Couleur Café

Op de 21ste editie van het festival Couleur Café staat de homofobe Beenie Man, een Jamaicaanse reggae-artiest, op de affiche. De Vlaamse Werkgroep Internationale Solidariteit met Holebi's (WISH vzw) is bezorgd over het optreden.

Waseige neemt het op tegen asielzoekers

Asielzoekers en bekende Belgen spelen op zondag 20 juni, op Wereldvluchtelingendag, een vriendschappelijke voetbalwedstrijd in Brussel.
by Luc Van Braekel
Nieuws

The day after

Het stof daalt neer nadat N-VA Vlaanderen overspoeld heeft, de verliezers likken hun wonden en de hamvraag is welke coalitie N-VA en de winnaar aan de andere kant van de taalgrens zullen smeden.
Nieuws

Forse zege voor N-VA en PS

N-VA behaalt een forse overwinning met 27,8% van de stemmen in de Kamer, daarna volgt CD&V met 17,3%, sp.a met 14,6% en Open VLD (13,6%), dat Vlaams Belang (12,3%) achter zich houdt. Groen! (6,9%) eindigt net boven de kiesdrempel. Lijst Dedecker, PVDA+ en LSP halen de kiesdrempel niet. Aan Waalse kant stevent de PS af op meer dan 37% van de stemmen ...
by ShironekoEuro
Nieuws

België versus Belgique in internationale pers

De internationale pers blikt vandaag vooruit op de federale verkiezingen van 13 juni. Ze tippen allemaal op winst voor de N-VA van Bart De Wever, maar wijzen ook op de problemen bij de regeringsvorming: 'België is niet echt op weg naar confederalisme, maar wel naar een catastrofale situatie, vergelijkbaar met die in de zomer van 2007.'
Gie Goris
Nieuws

CD&V en sp.a zijn het oneens over buitenland

'Ik denk dat we nog een poosje actief zullen zijn in Afghanistan', zei CD&V'er Steven Vanackere vanochtend in een debat op Radio 1 rond het buitenlandbeleid met Dirk Van der Maelen van sp.a.
Gie Goris
Nieuws

Afghanistan langste oorlog

Begin deze week, maandag 7 juni, was het 104 maanden geleden dat Operation Enduring Freedom van start ging in Afghanistan. Op 7 oktober 2001 gaf de toenmalige president Bush groen licht voor de aanval.
Google Trends
Nieuws

Politici laten Google links liggen

De politieke partijen laten de advertentiedienst van Google, die gesponsorde boodschappen aan zoektermen koppelt, volledig links liggen. Enkel Samira Bersoul van Open VLD, kandidaat voor de Kamer, voert een Adwords-campagne. Wie b-h-v (en varianten) ingeeft in Google, krijgt dan weer een advertentie van het Halle-Vilvoordekomitee, Vlaamse Volksbewe ...

Pagina's

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.