Wereldblog

Welcome to Palestine: gevangenschap op video.

In juli reisden ongeveer 130 mensen naar Palestina. Ze waren uitgenodigd op een vreedzame bijeenkomst bij Palestijnse ngo’s. Sommigen konden Europa al niet verlaten, anderen werden op de Israëlische luchthaven aangehouden. Na enkele dagen opsluiting werden ze teruggestuurd naar huis. Deze gebeurtenissen waren even in het nieuws,maar verdwenen snel ...
Wereldblog

De Freedom Flotilla gaat door!

De boot van Belgium to Gaza kon niet naar Gaza varen en de passagiers zijn terug in ons land. Velen zien hierin een reden om de actie als mislukt te klasseren. Niets is minder waar. Free Gaza blijft proberen de blokkade op Gaza te stoppen en ook Belgium to Gaza gaat daarmee door.
Wereldblog

De Gaza Mono-Logen: de stem van jongeren in oorlog

In het kader van filmfestival Eye On Palestine zag ik “De Gaza Mono-Logen” in de Centrale in Gent. Een heel aangrijpende voorstelling over de aanval op Gaza eind 2008. De titel verwijst naar een dagboek van jonge Gaza-bewoners. Les ballets C de la B brachten deze heel confronterende persoonlijke bedenkingen in beeld met bewegingstheater.
Wereldblog

Eye On Palestine: Jerusalem…the east side story.

The east side story is een goede documentaire: pakkende beelden over een harde realiteit, met een goede analyse. De aanwezigheid van cineast Mohammad Alatar maakte vaneen avondje Eye On Palestine in de Scoop in Gent weer een extra boeiende ervaring.
Wereldblog

Opening Filmfestival Eye On Palestine

Woensdag startte in Gent het jaarlijkse filmfestival "Eye On Palestine" met de opening van de tentoonstelling “Homeland Lost” van Alan Gignoux. Een bescheiden tentoonstelling met zwart-witfoto’s. Elk duo foto’s heeft een eigen verhaal. Je ziet oudere Palestijnen in de omgeving waar ze nu wonen, naast een foto van hun omgeving, waar zij woonden voor ...
Wereldblog

Mordechai Vanunu en het israelische kernwapenprogramma.

Vorige week waren er wereldwijd herdenkingen voor de atoombommen die 65 jaar geleden vielen op Hiroshima en Nagasaki. De Burgemeesters voor Vrede riepen op om tegen 2020 alle kernwapens uit de wereld te bannen. De woorden van Mordechai Vanunu passen in dit discours: “Iedereen weet dat Israël kernwapens heeft, maar niemand praat erover. De wereld wi ...
Wereldblog

Belgium to Gaza op de Gentse Feesten.

De Gentse Feesten zijn meer dan drank en cultuur. Er is ook plaats voor engagement. Op de informatiestand van GAPP en Vrede konden we andermaal ervaren dat er echt nog solidariteit met Palestina leeft. Ook bij het Gentse Feestenpubliek.
Wereldblog

Thuiskomst van de Vlaamse passagiers van de Free Gaza Flotilla.

De twee Vlaamse dames van de Gaza Freedom Flotilla zijn terug thuis. Hun poging om Gaza binnen te raken, eindigde in een harde confrontatie met het Israëlische leger, maar ze geven daarom hun idealen niet op. In tegendeel: de manier waarop zij het Israëlische geweld aan den lijve ervoeren, sterkte hun in hun overtuiging dat er een einde moet komen ...
Wereldblog

De twee Vlaamse vrouwen op de Gaza Freedom Flotilla.

Griet Deknopper en Inge Neefs varen mee met de Vloot naar Gaza. Hieronder het persbericht dat zij verzonden voor hun vertrek. Ze zijn al langer actief in solidariteit met Palestina.
Wereldblog

Hulpvloot voor gaza aangevallen door Israel

Israelische leger doodt vredesactivisten op de Gaza Freedom Flotilla.
Wereldblog

De Cairo Declaration

De deelnemers aan de Gaza Freedom March legden contacten voor een wereldwijde coaltitie tegen de apartheid in Israël en de bezette Palestijnse gebieden.
Wereldblog

Betoging voor de Israëlische ambassade in Cairo.

Joden manifesteerden samen met andere actievoerders voor Gaza bij de Israelische ambassade in Cairo

Pagina's