Wereldblog

Voedselteamsers over Nyeleni

Drie leden van Voedselteams blikken terug op hun deelname aan het Nyeleni forum voor Voedselsoevereiniteit. Ze hebben het over dumpster divin', een Canadese boerin, over nabije toekomstplannen en de Kata van de Hak. En ze willen een compleet ander voedselsysteem. Nu!
Wereldblog

Ibrahim Coulibaly over Nyeleni

Ibrahim Coulibaly uit Mali was een van de organisatoren van het eerste Nyeleni Forum 2007, deze week ook deelnemer aan het Europese Nyeleni Forum voor Voedselsoevereiniteit in Oostenrijk.Hij is verbonden aan enkele boerensyndicaten waaronder Roppa , Ropac en Cnop en ondermeer actief binnen La Via Campesina.We stellen enkele vragen bij een goed glas ...
Wereldblog

Voedselsoevereiniteit, een Europees antwoord op de crisis!

Na 5 dagen van intense, inspirerende en constructieve uitwisseling, eindigde gisteren het Nyeleni Europa Forum 2011 over Voedselsoevereiniteit. Het Forum resulteerde in de eerste Europese Verklaring over Voedselsoevereiniteit.
Wereldblog

Cerrado in Oostenrijk

Het is zeer interessant, zo een Europees forum over voedselsoevereiniteit, toch moeten we verder blijven kijken dan deze lap grond. Gelukkig zijn er enkele vertegenwoordigers van andere continenten en veel globaliseringsdeskundigen uit Europa aanwezig. Luc Vankrunkelsven van Wervel is zo iemand en schreef dit artikel.
Wereldblog

Nyeleni, tussen droom en daad.

Het Europese forum rond Voedselsoevereiniteit te Krems, Oostenrijk, is een kleurrijke gebeurtenis. Boeren, activisten, ngo'ers en bezorgde burgers uit ongeveer alle Europese landen zitten hier een kleine week samen om..., tja, om wat te doen? Wie het officiële programma bekijkt, merkt dat sterk gefocust wordt op het ontwerpen van een allereerste Eu ...
Wereldblog

Nyeleni: Agroforestry in Europa?

Een van de thematische sessies op het Nyeleni forum handelt over Agroforestry, of hoe we bosbouw kunnen combineren met landbouw. Luc Vankrunkelsven, onze vertegenwoordiger van Wervel, deelt zijn ervaringen over de regionale Europese mogelijkheden.
Wereldblog

Nyeleni Openingsceremonie

Het Nyeleni forum is gisteren officieel geopend met een prachtige openingsceremonie.
Wereldblog

Nyeleni 2011, het forum voor voedselsoevereiniteit, vandaag gestart.

Vandaag ging Nyeleni van start, het forum voor voedselsoevereiniteit. In Krems, te Oostenrijk, komen enkele honderden mensen samen om gedurende zes dagen het thema uit te diepen. Nyeleni is de naam van een legendarische Malinese boerin die reeds velen inspireerde op een vergelijkbaar forum voor Afrika in 2007 te Mali.
Wereldblog

Aankomst in Krems

Na ongeveer twaalf uur rijden zijn we, net op tijd voor het avondeten, aangekomen in Krems, Oostenrijk. Blijkbaar hebben we de regen uit België meegenomen, want het regent hier pijpenstelen. Gelukkig zijn we hier niet op vakantie... De Donau, die hier vlak langs ligt, kan er maar beter van worden.
Wereldblog

Europees Forum Voedselsoevereiniteit bijna van start!

De beweging voor voedselsoevereiniteit groeit wereldwijd. Ze verdedigt het recht van landen en volkeren om een eigen landbouw- en voedselbeleid te kiezen. Op het komende Europese Forum voor Voedselsoevereiniteit, Nyeleni 2011, zullen 600 mensen samenkomen en hiervoor acties ontwikkelen. Het forum vindt plaats van 16 tot 21 augustus in Oostenri ...