© Toon Verlinden en Marianne Busschot
In beeld

'No erection without protection'

Gisteren (1 december) was het Wereldaidsdag, een dag waarop openheid en communicatie - zowel bij mensen met als zonder hiv - rond het issue gepromoot wordt. Wereldaidsdag ontstond in 1987 en wordt sinds 1997 ondersteund door UNAIDS, de aidsorganisatie binnen de Verenigde Naties. Toon Verlinden en Marianne Busschots wonen in Zuid-Afri ...
Wat kan er mis gaan aan de mooie Wild Coast?
Wereldblog

Waarom we al twee keer echt bang zijn geweest

Deze blogpost is een follow-up op de blogpost rond de zin en waanzin van facebookposes en moet weerwerk bieden tegen alle vrolijke er-is-nooit-een-probleem - Facebookposts die u jaloers maken omdat u zelf niet op die mooie, zonnige locatie zit.
CC-licentie - Toon Verlinden
Wereldblog

De zin en waanzin van een Facebook pose

Je staat op Kaap de Goede Hoop, het meest Zuid-Westelijke punt van Afrika, midden in een prachtige natuur. Een Unesco werelderfgoed site ook. Rondom jou: mensen in de vreemdste Facebook poses. Poses die er voor gemaakt zijn om het goed te doen op dat sociale medium: armen wijd open, glimlach op het gezicht. Liefst zonder andere mensen in beeld.
© Toon Verlinden
Wereldblog

De baby in de plastic zak

Een aantal weken geleden vonden spelende kinderen langs de kant van de weg een plastic zak. In de plastic zak: een pasgeboren baby.
© Toon Verlinden
Wereldblog

Waar zijn alle mooie stukjes kip naartoe?

Er ligt iets op mijn lever, en dat heeft te maken met kip. (ik zit als het ware met een ei): Zuid-Afrikanen eten graag kip. Jongens wat eten zij graag kip. In elk verlaten Zuid-Afrikaans dorp vind je wel een Kentucky Fried Chicken (KFC), soms twee in dezelfde straat.   Waar zijn de mooie stukken kip naartoe? ...
Wereldblog

Hoe Zuid-Afrika bleef draaien tijdens de dood van Mandela

'En, hoe hebben jullie in Zuid-Afrika het overlijden van Mandela beleefd?' het is een vraag die we vaak kregen in de afgelopen weken. En terecht: als je de Belgische media mag geloven, lag Zuid-Afrika voor een periode van twee/drie weken stil en zaten de mensen huilend op straat met de handen in het haar, niet wetend wat te doen nu Madiba, de vader ...
Wereldblog

5 redenen waarom de AIDS-epidemie de wereld nog niet uit is

Over de volledige bevolking van Vlaanderen die besmet is met HIV, het stoned worden met HIV-pillen en mensen die stoppen met hun medicatie zodat ze zieker worden. Je leert nog eens wat bij van deze blogpost.
Wereldblog

Mandela is overleden. Maar dat had je waarschijnlijk ergens anders al gelezen.

Mandela is overleden, maar dat had je waarschijnlijk ergens anders al gelezen. Ik weet alleszins dat wij het ergens anders hebben gelezen. Een blogpost over Mandela, Sinterklaas en de grootste massa mensen ooit.
Wereldblog

Hoe een land met elf officiële talen kan bestaan (en waarom België dat niet kan)

In Belgie spreken ze drie officiële landstalen en laat ons eerlijk zijn: echt goed werkt dat niet altijd. In Zuid-Afrika spreken ze elf officiële landstalen en geloof het of niet: dat lijkt best wel goed te werken.
Wereldblog

De berg staat in brand (en niemand geeft er om)

Je staat ‘s ochtend op, je rekt je uit en kijkt nog nadromend door het raam. Naar,… euh,…naar… de brandende berg tegenover je huis. Na een kneepje in elkaars wang, blijkt dat je wakker bent. De berg staat inderdaad in brand.
Wereldblog

Een knipje in de kabel en de wereld zit zonder facebook

Wereldwijde communicatie is iets raar. We nemen tegenwoordig de telefoon op en bellen naar het andere eind van de wereld. Pas op: vroeger ging dat ook. Ik heb me door mensen die al lang niet meer op deze wereldbol rondlopen laten vertellen dat je dan een half uur moest wachten.
Wereldblog

Het probleem van Zuid-Afrika is een omgekeerd computerscherm

Spreken over hét probleem van Afrika is wat kort door de bocht en toegeven: ook een manier om jullie deze post binnen te lokken. Het omgekeerde computerscherm is uiteraard niet hét probleem van Afrika. Het is er één van de vele, maar wel eentje dat duidelijk het een en ander illustreert over het Zuid-Afrikaanse denken. Maar waar gaat het nu ju ...

Pagina's