© MO*/Hannes Knapen​
Wereldblog

Peruaanse overheid zet in op bescherming van het Quechua

Zo'n acht miljoen mensen spreken wereldwijd Quechua, drie miljoen daarvan wonen in Peru. Met elke nieuwe generatie daalt het aandeel Quechua-sprekenden echter aanzienlijk. De Peruaanse overheid startte vorige week een nieuw project om deze negatieve evolutie tegen te gaan.
© Cortesía
Wereldblog

Peru: opnieuw dode in conflict rond mijnbouwproject Las Bambas

Er is amper iets veranderd. Dat was de conclusie van mijn vorig blog over de ‘verjaardag’ van het conflict rond het mijnbouwproject Las Bambas in Peru, waarin ik de situatie van nu vergeleek met die van een jaar geleden, toen er bij een protest drie doden vielen. Nauwelijks acht dagen na mijn blog stierf Quintino Ceresa Huisa, een nieuw ...
 © Henry Vasquez
Wereldblog

Las Bambas kopermijn in Peru, één jaar na de bloedige confrontatie

Chalhuahuacho, 28 september 2015: drie doden en tientallen gewonden. De spanningen rond het mijnproject Las Bambas in het zuiden van Peru bereiken een hoogtepunt. Protest tegen het project mondt uit in geweld. We schrijven nu één jaar later. Is er iets veranderd?
© Ni Una Menos Peru
Wereldblog

Peruvianen massaal op straat tegen hardnekkig vrouwengeweld

​Op zondag 13 augustus trokken naar schatting meer dan tweehonderdduizend vrouwen en mannen, jong en oud, de straat op tegen vrouwengeweld in Peru. In Peru heerst een sterke machocultuur, wat zich in veel gevallen uit in fysiek, seksueel en psychologisch geweld tegen vrouwen en de LBGT-gemeenschap.
© Rocío Barbarán Gonzales
Wereldblog

Peru schakelt een versnelling hoger in de zoektocht naar Desaparecidos

Op 22 juni ondertekende aftredend president Humala een wet die de zoektocht naar Desparecidos moet versnellen. Dat is voor de Peruaanse bevolking een belangrijke stap in het verwerkingsproces van het recente verleden. In Linque krijgt dit proces een gezicht.
© MO*/Hannes Knapen
Wereldblog

Hoezo, Tragedy of the Commons?

De overbegrazing die de inheemse gemeenschap Amancay plaagde was het schoolvoorbeeld van de 'Tragedy of the Commons'. Volgens elke basiscursus economie zijn er twee uitwegen: privatiseren of reguleren. Voor de inwoners was de keuze snel gemaakt.
© MO*/Hannes Knapen
Wereldblog

Kiest Peru na zestien jaar opnieuw voor het Fujimorisme?

Keiko Fujimori is de grote winnaar van de eerste stemronde in Peru. Ze behaalde nog geen absolute meerderheid en zal het verder moeten opnemen tegen Pedro Pablo Kuczynski. Kan hij het Fujimorisme een halt toe roepen?

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.