Chairman of the Joint Chiefs of Staff (CC BY 2.0)
Wereldblog

Verbindingen tussen Turkije en Israël lopen via Amerikaanse politieke elite

Nu de Turkse bankier Mehmet Hakan Atilla in New York schuldig is bevonden aan het ontduiken van de boycot tegen Iran, is het wachten op april wanneer de straf tegen hem bepaald zal worden. Die pauze biedt de gelegenheid om achtergronden te beschouwen rond deze spraakmakende zaak.
Quinn Dombrowski (CC BY-SA 2.0)​
Wereldblog

Welke boete betalen Turkse banken aan Amerikaanse justitie?

Het proces te New York, dat in maart 2016 op gang kwam na de arrestatie van de Turks-Iraanse zakenman Reza Zarrab, zorgt voor spanningen tussen Washington en Ankara. Er hangt een aantal Turkse banken een zware boete boven het hoofd. Wereldblogger Peter Edel analyseert de zaak.
Victoria Pickering (CC BY-NC-ND 2.0)
Wereldblog

De affaire rond goudhandelaar Reza Zarrab begon met illegale drugshandel

Het proces tegen de Turks-Iraanse goudhandelaar Reza Zarrab in de Verenigde Staten brengt de Turkse president Erdogan in verlegenheid. Zarrab werd al gevolgd sinds 2007, toen in het kader van een onderzoek naar illegale drugshandel.
tr.usembassy.gov (CC0)
Wereldblog

Beklaagde goudhandelaar brengt Erdogan in verlegenheid

Het proces in New York tegen de Iraan-Turkse goudhandelaar Reza Zarrab doet de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wild om zich heen schoppen. Waar bevindt zich zijn vrees? Peter Edel overloopt mogelijke antwoorden op die vraag in een tweedelig artikel.
© defense.gov/Spc. Tristan Bolden
Wereldblog

Turkse inlichtingendienst wilde in Irak PKK-leider Cemil Bayik ombrengen

Diyar Xerib vertegenwoordigt de Unie van Koerdische Gemeenschappen, waar ook de PKK onder valt. Vorige maand verklaarde hij dat de PKK in Irak medewerkers van de Turkse inlichtingendienst MIT aanhield. Xerib dreigde dat de PKK zou kunnen besluiten foto’s van de Turkse agenten te verspreiden en hun namen bekendmaken. Verder trad hij niet ...
© Bundesregierung
Wereldblog

Turkije zoekt voortdurend de confrontatie met Duitsland

Sinds de regering van Duitsland een maand geleden aankondigde zich harder op te zullen stellen ten aanzien van Turkije, wordt het conflict tussen beide landen met de dag grimmiger.
Gilbert Sopakuwa (CC BY-NC-ND 2.0)
Wereldblog

De fragiele Turkse economie

Tot 2013 was de bloei van de economie het visitekaartje van de in Turkije regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP). Door verschillende nationale en internationale ontwikkelingen verloor de partij de afgelopen vier jaar echter veel glans.
© Umit Bektas/Reuters
Wereldblog

De Turkse oppositie mag hopen na de geslaagde mars op Istanboel

Tegenstanders van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verbinden hoop aan de succesvolle protestmars van oppositieleider Kemal Kilicdaroglu. Is er dan eindelijk een oppositie opgestaan die het het niet moet afleggen tegen de onaantastbaar gewaande Erdogan?
Kurdushstruggle CC by 2.0
Wereldblog

Het Koerdische probleem zal nooit met geweld opgelost kunnen worden

Volgens regeringsgezinde kranten in Turkije zijn de dagen van de Koerdische PKK geteld. ‘Dit is de meest succesvolle periode uit onze 35-jarige strijd tegen de PKK’, stelt minister van Defensie Fikri Isik. Peter Edel legt uit waarom dit succes nooit tot een oplossing van het Koerdische probleem kan leiden.
© Talkofficial/Twitter
Wereldblog

Waar komt het geld vandaan waarmee Ekim Alptekin voormalige veiligheidsadviseur van Trump betaalde?

Ekim Alptekin, de Turkse Nederlandse zakenman betaalde de voormalige veiligheidsadviseur van president Trump, Michael Flynn, om in de VS een offensief te beginnen tegen imam Fethullah Gülen. Maar waar kwam het geld vandaan? 
taikofficial/Twitter
Wereldblog

Het netwerk van de enigmatische Ekim Alptekin

Een congres van de American Turkish Council (ATC) komt doorgaans neer op een tamelijk gezapige bijeenkomst, met weinig opwindende toespraken over de handelsbetrekking tussen Turkije en de VS. Dit jaar ging het er anders aan toe, met felle woorden van de Turkse ambassadeur in de VS, Serdar Kilic, die vervolgens van repliek werd gediend door de onder ...
The White House
Wereldblog

Veroorzaakte Michael Flynn uitstel van operatie tegen IS in het voordeel van Turkije?

Deze week trok de Turkse president Erdogan naar Washington voor een eerste ontmoeting met zijn Amerikaanse collega Donald Trump. De Amerikaanse plannen tot de bevrijding van de door de Islamitische Staat (IS) bezette Syrische stad Raqqa stonden bovenaan als gespreksonderwerp. 

Pagina's

Met de steun van

 2797  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.